Властивості трапеції
"Найбільша помилка - вважати, що ти ніколи не помиляєшся." Томас Карлейль Трапеція Трапе́ція — це чотирикутник, дві протилежні сторони якого паралельні . Паралельні сторони називаються основами трапеції (сторони AB та DC на малюнку). Інші сторони називаються бічними сторонами (сторони AD та CB). Виділяють три спеціальні класи трапецій: · Рівнобічна трапеція, тобто трапеція у якої бічні сторони рівні. · Прямокутна трапеція — це трапеція у якої два кута прямі. · Різностороння трапеція, у якої всі сторони різні. Відрізок, який сполучає середини бічних сторін, називається середньою лінією трапеції. Середня лінія паралельна основам трапеції, а її довжина дорівнює їх півсумі: http://spn1967.blogspot.com/2014/12/blog-post.html Основні види трапецій Трапецію називають прямокутною , якщо у неї два суміжних кути дорівнюють 90°. Гострою називаєт
Коментарі
Дописати коментар